Omgeving


De ruimte en de ongekende rust maken van Idskenhuizen een unieke plek.

WATERRIJKE OMGEVING
Als u houdt van het water en varen, is Friesland bij uitstek de plek om te vertoeven. Het dorpje Idskenhuizen ligt aan het Idskenhuistermeer, dat onder andere doorgang biedt naar de Koevorde. Omdat dit meer een geringe diepgang heeft, behoort het tot één van de rustigste meren van Friesland. Hier kunt u nog naar hartenlust varen, vissen, surfen, zwemmen en genieten van de rust aan de waterkant. Ook de Langweerder Wielen, het Heegermeer, de Fluessen en het Sneekermeer zijn makkelijk bereikbaar.  Door heel Friesland zijn er talloze vaarroutes die allemaal de moeite van het verkennen waard zijn, elk met hun eigen karakter en bijzonderheden. Vanuit Idskenhuizen vaart u prachtige tochten door bijzondere natuurgebieden zoals de Luts of Nationaal Park de Alde Feanen.

RietpluimFriesland vanaf het water is onovertroffen, maar het biedt nog zo veel meer aan zijn gasten. Ook zonder boot is Friesland het verkennen meer dan waard. Rustieke dorpjes, idyllische landweggetjes, historische steden, prachtige vergezichten en dichte bossen. Daarom is het niet verwonderlijk dat dit stukje Nederland regelmatig wordt betiteld als  ‘uniek’ en vooral geliefd is bij rust- en ruimtezoekers en watersportliefhebbers. En als u de rust van het dorp graag eens afwisselt met de grote stad, bent u binnen tien minuten in Joure, of in twintig minuten in Heerenveen of Sneek. Hier heerst altijd een aangename drukte, met veel goede restaurants en gezellige cafés.

RECREATIEPARK IDSKENHUIZEN
In dit unieke gebied vindt u Recreatiepark Idskenhuizen. Het park is zeer ruim opgezet, om elke gast voldoende comfort en privacy te garanderen. Het park bestaat uit een gedeelte bungalows, een chalet- en stacaravanterrein en een jachthaven.  Aan het einde van het park is een strandje waar kinderen kunnen zwemmen en spelen. De naastgelegen zeilschool verzorgt zeil- en surflessen, en verhuurt bovendien zeilboten en sloepen. Tevens bevindt zich hier het Grand Café met terras aan het water. Het subtropisch zwembad en overdekt speelparadijs in Joure zijn op fietsafstand.

GOLFBAAN
Recreatiepark Idskenhuizen ligt op nog geen twee kilometer van Golfbaan Burggolf. Deze 18-holes baan is deels in het bos gelegen en geeft deels uitzichten op het weidse Friese landschap. De mooie greens, strategisch geplaatste (water)hindernissen en prachtige fairways doen ieder golfhart sneller kloppen. De baan beschikt behalve over een 18 holes wedstrijdbaan ook over een driving range, oefenbunker, chipping- en puttinggreen. Zowel de beginnende als de gevorderde golfer kunnen hier terecht.

De ruimte en de ongekende rust maken van Idskenhuizen een unieke plek.  Midden in het Friese Merengebied ligt een overzichtelijk park en een kleinschalige haven aan een doodlopende vaart, met een goed evenwicht tussen rust en gezelligheid.