Technische omschrijving


TECHNISCHE OMSCHRIJVING

 1. Fundering
  De woningen worden gefundeerd op een betonfundering, een en ander volgens tekening en berekening van de constructeur.
 2. Buitenriolering en drainage
  Er wordt gebruik gemaakt van een gescheiden rioleringstelsel.  Vuil water wordt afgevoerd op het riool. Rondom de woningen wordt een complete drainage aangebracht in een grindkoffer waardoor het hemelwater op het binnenwater wordt geloosd.
 3. Betonvloer
  De begane grondvloer bestaan uit een geïsoleerde betonnen kanaalplaatvloer voorzien van een 70mm cementdekvloer. De verdiepingsvloer bestaan uit een betonnen kanaalplaatvloer voorzien van een 70mm cementdekvloer.
 4. Buitengevels
  De buitengevels zijn traditioneel gemetselde spouwmuren. De buitenbladen zijn gemetseld in baksteen, type waalformaat. De binnenbladen zijn van 100mm kalkzandsteen lijmelementen.
 5. Binnenwanden
  De binnenwanden op de begane grond bestaan uit kalkzandsteen lijmelementen, glad afwerkt. De binnenwanden op de verdieping zijn houtskeletbouw aan de binnenzijde afgewerkt met gipsplaat.
 6. Schoorsteen
  De woning wordt voorzien van een gemetselde schoorsteen afgewerkt met een RVS schoorsteenbord (zwart gecoat). Deze schoorsteen kan eventueel gebruikt worden als afvoer voor haard of kachel in de woonkamer.
 7. Dak
  Het dak is gemaakt van geïsoleerde houtskeletbouw dakelementen. Het dak is bedekt met een rietpakket van gemiddeld 29 cm.
 8. Kozijnen
  Kunststof buiten kozijnen, K-vision Trend CLK. Beglazing HR ++, waar nodig voorzien van veiligheidsglas.  Vuren binnen kozijnen voorzien van stompe binnendeuren. Twee dakramen van Velux, afmeting 1140 x 1180 mm. Alle hang- en sluitwerk is  uitgevoerd volgens de eisen van politiekeurmerk Veilig Wonen.
 9. Trappen
  De verdieping is bereikbaar d.m.v. een dichte vurentrap voorzien van anti slip compleet met hekken en muurleuningen.  De zolder is bereikbaar middels een vlizotrap
 10. Tegelwerk:
  Vloeren begane grond: hal, bijkeuken, berging, toilet.
  Vloeren verdieping: toilet, badkamer.
  Wanden begane grond: toilet  (tot 1.50m)
  Wanden verdieping: badkamer (tot plafond)
 11. Afbouw timmerwerk
  De verdieping wordt voorzien van gipsplaten plafond. De gehele woning wordt afgewerkt met hardhouten plinten en architraven. Alle afbouw timmerwerkzaamheden voor een complete nette afwerking.
 12. Schilderwerk
  Voor de wandafwerking en het schilderwerk is een stelpost van € 5.000,- excl. BTW. opgenomen.
 13. Binnen riolering
  De binnen riolering wordt uitgevoerd in PVC buizen en buiten de woning aangesloten op de buitenriolering.
 14. Waterleiding
  Koud water installatie vanaf de watermeter naar alle sanitaire toestellen en tappunten.
  Warm water installatie vanaf de cv-ketel naar alle sanitaire toestellen en tappunten.
 15. Sanitair
  Voor de aankoop van het sanitair is een stelpost opgenomen van € 4.500,- excl. BTW.
 16. Brandmelders
  In de hal en overloop worden goedgekeurde rookmelders opgehangen voorzien van accu en aangesloten op het lichtnet.
 17. Gas installatie
  Een gasinstallatie vanaf de gasmeter naar de cv-ketel en het kooktoestel in de keuken.
 18. Verwarming
  De verwarmingsinstallatie wordt uitgevoerd als een gas gestookte cv-installatie voorzien van warmwater toestel. De cv-installatie wordt door middel van een centrale klokthermostaat geregeld. De begane grond wordt voorzien van vloerverwarming, alsmede de badkamer.  De temperatuur in alle vertrekken is apart te regelen. De slaapkamers worden voorzien van radiatoren verwarming.
 19. Ventilatie
  De gehele woning wordt voorzien van een ventilatiesysteem. Met natuurlijke luchttoevoer via ventilatieroosters in de buitenkozijnen mechanische lucht afvoer via de centrale ventilatie box.
 20. Elektriciteit, CAI en internet
  In de woning wordt een elektrische installatie volgens NEN 1010 aangebracht. In de woonkamer komen bedrade leidingen t.b.v. CAI en internet. De bijkeuken wordt voorzien van een wasmachine- en drogeraansluiting.
 21. Berging
  De berging heeft een betonnen vloer en is opgebouwd met houtskeletbouw buitenwanden voorzien van onderhoudsarme gevelbekleding. Het dak wordt gedekt met zwarte dakpannen.
 22. Damwanden en aanlegsteigers
  Rondom het binnenwater wordt een hardhouten damwand van Azobé aangebracht. Elke kavel heeft een  eigen hardhouten aanlegsteiger van Azobé, afmeting 8,0 x 1,5 m.